loading
 anp-1000_7487839
Richtlijnen
“Ze had dood kunnen zijn”, zo beaamt ook Benders. “De val van Annemiek geeft aan dat de medische begeleiding beter moet”, aldus de Maastrichtse sportarts, die voor de UCI eerder richtlijnen voor medische begeleiding (link is external) op papier zette.
Te lang
“Tot nu toe hebben we het gered met alleen logistieke eisen over het aantal medische begeleiders in de koers. Maar we moeten ook snel ter plekke kunnen zijn, dat staat nu nergens beschreven. Wielerkoersen zouden moeten gaan werken met ambulance-motoren. Daarmee is de medische begeleiding veel wendbaarder. De motor kan dichter bij de kopgroep rijden. Dan was de medische bijstand voor Van Vleuten ook veel sneller geweest, de motor had dan achter de groep van Van der Breggen gereden. Nu duurde het echt veel te lang”, zo zegt arts Jos Benders.
Eneco Tour
“We gebruiken de ambulance-motoren komende maand in drie etappes van de Eneco Tour”, zo zegt Benders, voorheen voorman van de stichting Service Medical die wielerkoersen begeleidde. De begeleiding van sportwedstrijden doet Benders nu met het Star of Life-team.
bron:  1Limburg, op basis van radio-interview voor L1 RTV