loading
Door
Duurzame ondernemer
Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer. Hij verdiende zijn geld met groene stroom en is nu actief in de led-lampen.

Zorgeloze zorg

De donkere dagen in december lijken voor de ziektekostenverzekeraars wel de ‘nationale overstapweken’. De overheid, zorgverzekeraars, vergelijksites en consumentenprogramma’s duikelen in deze periode over elkaar heen met als doel de consument gerust te stellen, aan zich te binden, te verwarren of te waarschuwen.

Dit alles terwijl het zorgstelsel in Nederland eigenlijk zelf ziek is en afstevent op een kwalitatief onhoudbare en onbetaalbare situatie. De diagnose is gerust terminaal te noemen. Daarmee bedoel ik nadrukkelijk niet de zorgprofessionals die hun vak verstaan en met passie en inzet patiënten helpen.

Graag leg ik de vinger op de zere plek, op die van het zorgsysteem, de perverse prikkels en de talloze onnodige managementlagen die opereren vanuit wantrouwen. De kosten stijgen, de zorg verschraalt en de werkdruk bij de mensen die het moeten doen wordt onwerkbaar.

Daarom was ik deze week blij verrast met een nieuw initiatief van zorgprofessionals en vakbekwame vernieuwers, die een nieuwe ziektekostenverzekeraar aankondigden. Een die uitgaat van vertrouwen in de professionaliteit van de zorgverleners en het systeem wil kantelen naar preventie. De mens krijgt de centrale plaats, niet de belangen van bijvoorbeeld de farmacie. Een simpel gegeven waarmee Zorgeloos binnenkort de AirBNB onder de verzekeraars zal zijn.

Bron: De Financiële Telegraaf