loading

Jonge rijders een stoomcursus geven ‘wat-te-doen?, bij wieler ongevallen’. Star-rondearts Jos Benders verzorgde voor een groep schoolkinderen uit Waalwijk een spoedcursus vallen en weer opstaan… En ontving een applausmail van aardrijkskunde leraar Marinus de Bie, hun coach. Zij pedaleerden begin van de maand 400 kilometer in twee dagen tijd en maakten een tussenstop in Bruisterbosch in Margraten.
Onze Star-rondearts verhaalde hier over gele trui drager Fabian Cancellara en de andere renner die hij hielp, winnaar Vincenzo Nibali van de Ronde van Italië. Meneer De Bie schrijft hoe dankbaar zij zich voelen voor de medische spoedcursus:

“Weer genoten van de afgelopen Tour de France? Je naam kwam bij de reportages nogal eens een keer voorbij en dat is meestal geen goed teken zoals jezelf aangaf. Voor ons project was jouw bijdrage in Kanne en Bruisterbosch zeer waardevol en heeft motiverend gewerkt voor de kinderen. Ook de tweede dag reden ze eigenlijk “relatief” moeiteloos de 200 kilometer. Jouw adviezen konden ze dag twee meteen in praktijk brengen! Ik heb versteld gestaan van het doorzettingsvermogen. Uiteindelijk heeft ons project €13500,- opgebracht voor de twee doelen, iets waar we trots op zijn. In ons achterhoofd denken we al weer aan de versie van volgend jaar. Wie weet kunnen we dan weer een combinatie met de Tour maken. Nogmaals hartelijk dank voor je medische bijdrage. Je hebt ons een flinke ‘boost’ gegeven.”

Groeten,
Marinus de Bie
Leraar aardrijkskunde
Willem van Oranje College
Waalwijk

Tot volgend jaar Marinus, dan mag je gerust weer een beroep doen op Star!

Attachment-1