loading

Alleen de rijdende hulpverlener kan het zich voorstellen: door de week de zwaarste beproevingen tijdens een reguliere dienst in de regio en dan in de vrije tijd alwéér paraat, maar dan totaal anders… als sportheld van Star of Life! Dezelfde professional, gehuld in sportieve kleding, en nu voor patiënten met rugnummers. Vaardigheden praktiserend tegen de achtergrond van claxonnerende ploegleiders, juichende fans, gehuld in stofwolken, moeizaam met een gevulde koek nog half in de hand… het is hun tweede leven…

Iets voor jou?
Nieuwe teamleden zijn van harte welkom als rijdende hulpverlener bij het Star of Life-team. Na introductie, waarin de spelregels van acute hulp tijdens een evenement worden uitgelegd, gaan nieuwe ‘Stars’ actief mee in de sportwedstrijd. De eerste maal collegiaal omringd door ervaren vakbroeders voor wie het optrekken, remmen, behandelen vanuit de auto, genieten van topsport, hun tweede leven of tijdverdrijf is.

Star-teamleden zijn BIG-geregistreerd. Zo worden de reguliere ambulances bemenst door gediplomeerde ambulanceverpleegkundigen en chauffeurs. Het wagenpark bestaat voorts uit cabrio-dokterswagens en ambulancemotoren. Voor sporten te water is er een rapid responder-boot. Bij langduriger tournees zorgt Star voor verblijf in eersteklas hotels.

Reageer nu of vraag meer informatie: klik hier
jos.benders@staroflifeteam.eu of
r.bos@vr-rr.nl of
fluijten@hotmail.com

Vrijwilligersvacatures:

Ambulance verpleegkundigen
Ambulance verpleegkundigen vormen een rijdend gilde. In Nederland behoort hun kwaliteit tot de hoogste van de wereld. Ze kunnen bijzonder veel. Samen met ambulance chauffeurs vervullen ze zware diensten in hun reguliere werk; eenmaal bij het Star of Life team valt hun meteen op hoe plezierig het is om hun hoogstaande werk eens op een andere wijze te beoefenen en beleven: piepende remmen, vastlopende derailleurs, valpartijen, zwaailichten, maar ook stromende bergbeken, gevulde koeken en kameraadschap hoog in het vaandel. Onze ambulance verpleegkundigen zijn in het BIG-register geregistreerd met SOSA-diploma.

jos.benders@staroflifeteam.eu  of
R.Bos@vr-rr.nl

Chauffeurs
Een ambulance rijden is werkelijk een vak apart. Aan het verwerven van een certificaat ambulance chauffeur gaat een strenge selectie vooraf. Het werk van een ambulance chauffeur is niet alleen hectisch, het vraagt ook om grote kameraadschap met de meerijdende ambulance verpleegkundige. Deze komt tot uiting in het gezamenlijk verantwoording hebben voor instrumentarium en medische apparatuur. Noodzakelijk voor een ambu-chauffeur is kennis van de wegen verkeerswet, en de uitzonderingsbepalingen die gelden voor ambulances. Onze ambulances worden bereden door chauffeurs met een ‘groot‘ rijbewijs.

jos.benders@staroflifeteam.eu of
r.bos@vr-rr.nl

Onze partners en sponsors maken het mogelijk dat wij noodhulp aan atleten kunnen blijven leveren

STEUN ONZE PARTNERS EN SPONSORS